לשאוב חלב אם הוא תהליך חשוב שיכול לסייע לאמהות רבות לשמור על אספקת החלב שלהן, להעניק גמישות רבה יותר, ולהבטיח שהתינוק מקבל את כל התזונה שהוא זקוק לה. במאמר זה, נסקור את כל מה שאת צריכה לדעת על איך להתחיל לשאוב חלב אם בצורה נכונה, איך לבחור את המשאבה המתאימה, ואיך לשמור על בריאותך ועל אספקת החלב לאורך זמן.
1. למה כדאי לשאוב חלב אם?
ישנן סיבות רבות מדוע אמהות בוחרות להתחיל לשאוב חלב אם:
- חזרה לעבודה: שאיבת חלב אם מאפשרת להמשיך להעניק לתינוק חלב אם גם כאשר את לא יכולה להיות איתו במהלך היום.
- הקלה על גודש: שאיבת חלב יכולה להקל על תחושת גודש בשדיים ולמנוע דלקות.
- גמישות בטיפול בתינוק: אפשרות לשאוב חלב אם מאפשרת לאחרים להאכיל את התינוק, מה שמעניק לך יותר זמן מנוחה ושקט נפשי.
- מקרים רפואיים: תינוקות שנולדו פגים או מתקשים לינוק יכולים ליהנות מהיתרונות של חלב אם שנשאב בצורה נכונה.
2. מתי להתחיל לשאוב חלב אם?
המועד המומלץ להתחיל לשאוב חלב אם הוא לאחר שההנקה הישירה מתבססת ומתקיימת בצורה טובה. לרוב, זה קורה כשבועיים עד שלושה לאחר הלידה. אם את מרגישה שההנקה מתבצעת בצורה חלקה והקשר עם התינוק מתייצב, זה הזמן להתחיל לשאוב חלב אם.
3. איך לבחור את המשאבה הנכונה לשאיבת חלב אם?
בחירת משאבת חלב היא שלב קריטי בתהליך. הנה כמה סוגי משאבות חלב שכדאי להכיר:
- משאבות ידניות: מיועדות לשימוש מזדמן. הן קלות לשימוש אך פחות מתאימות לשאיבה קבועה. אם את לא בטוחה אם לשאוב חלב אם עם משאבה ידנית או חשמלית אני ממליצה לך לקרוא את הפוסט בנושא.
- משאבות חשמליות אישיות: משאבות ניידות שמתאימות לשימוש יומיומי, עם אפשרות לניידות גבוהה.
- משאבות חשמליות דו-צדדיות: משאבות מקצועיות המיועדות לשאיבה משני השדיים בו-זמנית, ומתאימות לשימוש תדיר יותר. יש לי סקירה שלמה עליהם כולל קודי קופון אז רוצי לשם.
כאשר את בוחרת משאבה לשאוב חלב אם, חשוב לשים לב לנוחות השימוש, עוצמת השאיבה, והאם את זקוקה למשאבה קלה וניידת.
לדעתי אי אפשר לבחור משאבת חלב בלי לנסות אותה. אז ברגע שאת מתחילה לחשוב על לשאוב אני ממליצה לך לבוא למפגש היכרות עם המשאבה בו תוכלי לנסות משאבות שונות ולבחור את המשאבה הנכונה עבורך.
4. הכנה לשאיבת חלב אם
לפני שאת מתחילה לשאוב חלב אם, ודאי שהמשאבה נקייה ומורכבת בצורה נכונה. רחצי את ידייך היטב ושבי במקום נוח ורגוע. הקפידי על תנוחה נכונה שתמנע מתח או כאב בגב ובצוואר.
5. איך לשאוב חלב אם בצורה נכונה?
כדי להתחיל לשאוב חלב אם, התמקדי בהפעלת עוצמת השאיבה הנמוכה ביותר והגבירי אותה בהדרגה בהתאם לתחושת הנוחות שלך. רצוי שתשאבי בעוצה הכי חזקה שלא כואבת. תזכרי שכאבים בהנקה או בשאיבה מפחיתים את האוקסיטוצין שהוא הורמון אחרי לשחרור חלב ולכן אם כואב לך יוצר פחות חלב.
שאיבה יעילה נמשכת 15 דקות מכל שד, כאשר את שואבת במקום הנקה, במקרה הזה חשוב שתתחילי מגירוי של הפטמות ורק אז תעברי למצב שאיבה (רוב המשאבות עושות את זה לבד)
אם את שואבת אחרי ההנקה לדוגמא כדי להגביר את יצור החלב שלך, רצוי שתשאבי בהמשך 10 דקות כאשר את מתחילה ישר מפעולת השאיבה כי התינוק כבר עשה את הגירוי.
6. אחסון ושימור חלב אם שנשאב
לאחר שסיימת לשאוב חלב אם, יש לאחסן את החלב בצורה בטוחה:
בקבוקים או שקיות אחסון: ודאי שהכלים בהם את משתמשת הם נקיים ומתאימים לאחסון חלב אם.
כאשר את מפשירה חלב אם, חשוב לעשות זאת בהדרגה במקרר או במים חמים (ולא במיקרוגל), כדי לשמור על איכות החלב.
7. שמירה על אספקת חלב אם
כדי לשמור על אספקת חלב אם, חשוב לשאוב בצורה סדירה ועקבית. תקחי בחשבון שהשד שלך הוא לא מחסן של חלב אם אלה מפעל יצור. הכוונה היא שאם את מוצאה (שואבת) חלב החלב לא יגמר כי הגוף שלך יצור עוד. לעומת זאת, אם את לא מוציאה חלב מהשד (דרך הנקה, שאיבה או סחיטה ידנית) נגוף החכם שלך יבין שהוא צריך ליצור פחות חלב אם כי מי רוצה דלקת בשד?
שאיבה בשעות קבועות, גם אם את לא מרגישה צורך מידי לשאוב, תעזור לשמור על הזרימה. בנוסף, דאגי לשתות הרבה מים ולהקפיד על תזונה מאוזנת שתומכת בהנקה ובשאיבה.
8. טיפים לשאיבה יעילה ונוחה
- בחירת הזמן המתאים: רוב האמהות מוצאות שהשאיבה הכי יעילה בבוקר, כאשר אספקת החלב בשיאה. והשאלה הראשונה שעולה אחרי המשפט הזה היא: מתי בוקר? אז ההנקה הראשונה של בוקר היא ההנקה הראשונה שאת מניקה מחוץ למיטה.
- שימוש בחום: שימוש בקומפרס חם על השדיים לפני או תוך כדי השאיבה יכול לסייע בהגברת הזרימה.
- קונוס מתאים: גודל הקונוס של המשאבה הוא קריטי לשאיבה מוצלחת.
- ידיים חופשיות: בין אם את שואבת עם משאבה נלבשת או עם משאבה רגילה וחזיית שאיבה להיות עם ידיים חופשיות משנה לגמרי את התחושה.
9. טיפול בציוד לשאיבת חלב אם
שמירה על ניקיון הציוד לשאיבת חלב אם היא קריטית למניעת זיהומים. יש לפרק את המשאבה ולשטוף את כל חלקיה לאחר כל שימוש. עבור תינוק בריא שנולד במועד אין צורך לעשות סטריליזציה לחלקים של המשאבה אך כן חשוב להקפיד על שטיפה עם מים חמים וסבון.
יש טריק שהולך הרבה בזמן האחרון בין אמהות ששואבות הרבה פעמים ביממה והוא לשים את החלקים של המשאבה כמו שהם בשקית עטומה המקרר בין השאיבות ורק לשטוף בסוף היום. למרות שמבחינת ניהול חלב אם נשמע תקין, חשוב לשים לב שאם את שואבת עם משאבה שיש לה חלקים מסיליקון החלקים האלו מאבדים את הגמישות עם קירור ולכן המשאבה תחזיק לך לפחות זמן.
10. שמירה על איזון רגשי בזמן שאת שואבת חלב אם
כמו בכל דבר אל תצפי לשאיבה מושלמת בפעם הראשונה שאת מנסה לשאוב חלב אם. תנסי כמה וכמה פעמים עד שאת והשדיים שלך יתרגלו לעניין.
סיכום
התחלת לשאוב חלב אם היא צעד חשוב שיכול לתרום רבות לגמישות שלך כאמא, לשמירה על אספקת חלב סדירה ולבריאותו של התינוק. עם הזמן, התרגול וההקפדה על השלבים שהוזכרו, תוכלי להפוך את תהליך השאיבה לחלק שגרתי ונוח בחיי היום-יום שלך. זכרי להיות סבלנית עם עצמך ולהעניק לעצמך את התמיכה והעזרה הנדרשות לאורך הדרך, כך שתוכלי לשאוב חלב אם בצורה מיטבית.
אני כאן לכל שאלה.
אם את בהריון תשמרי לך את הפוסט!
באהבה, מיכאלה