משלוח חינם בהזמנות מעל 250 ש״ח

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
גברים אחרי לידה

גברים אחרי לידה: 5 עובדות שישנו לך את הזוגיות כהורים טריים

ביום שתינוק מגיע לעולם, כל המשפחה משתנה – הדינמיקה, השגרה, העדיפויות, השמות ועוד. לכן נשים וגברים אחרי לידה שונים מאוד ממה שהם היו לפני. כמובן השינוי הזה משפיע על כל המשפחה מהתחלה אך יש גם שינויים שצפויים אחרי כמה חודשים אצל נשים כמו גם אצל גברים.

שינויים בתא משפחתי לפני הלידה

גברים בהריון

יש שינויים שכבר מתחילים במהלך ההריון, אצל האישה לדוגמא שינויים הורמונליים, חששות לגבי הלידה ואחריה, בחילות, שינויים בגוף וכו.

השינויים אצל הגברים קצת יותר קשה לראות אותם מבחוץ אך יש הרבה גברים שמדווים על חששות, חרדות, התרגשות לגבי העתיד.

במהלך הריון התפקידים עדיין ברורים – הוא הגבר ואת האישה. אין עדיין אבא ואמא וגם לא שום דבר קטן וחמוד באמצע בניכם.

אני ממליצה לך לנסות להשתמש בתקופה המיוחדת של ההריון כדי להתאחד עם בן זוגך. לחפש דברים חדשים שאתם אוהבים לעשות ביחד. בעיקר דברים פשוטים שתוכלו להמשיך לעשות אותם אחרי הלידה.

בנוסף, תנסי לשתף כמה שיותר את הרגשות שלך איתו ולתת לו מקום לשתף את מה שהוא מרגיש.

גברים אחרי הלידה

גברים אחרי לידה

"בשנים האחרונות עולה המודעות לדיכאון לאחר לידה, וזה מאוד משמח כיוון שדכאון לאחר לידה הן נסיבות התנהגותיות אבל לא פחות מכך, הורמונליות."  אבל מה קורה לגברים שלנו? האם גם הם חווים טלטלה לאחר הלידה? כאבות? איך יתכן? גם אצלם רמת ההורמונים עולה ויורדת כמו רכבת הרים?

מצרפת לכן חמש עובדות כחומר למחשבה שכל יולדת, צריכה לדעת על הזוגי שלה "הידולה, הילה נוה מכילה נשים לאחר לידה, דולה פוסט פארטום ומלווה בתהליכי עיבוד לידה

חמש עובדות שכל יולדת, צריכה לדעת על גברים אחרי לידה

  1. 1. גברים רבים חווים דיכאון לאחר לידה – הדכאון לא תמיד נראה על פני השטח כיוון שהגבר מתפקד. אמנם על אוטומט, אבל קיים תפקוד ברב המקרים. אנחנו נוטים לטאטא את זה ואת הדיכאון שהם חווים או לא להכיר בו. אמנם יש מודעות הולכת וגוברת אך שימי לב, ייתכן וגם הוא זקוק לעזרה. גברים אחרי לידה חווים חווית נטישה, חשים "מקום אחרון" בסדר העדיפויות שלך וזוהי קרקע פורייה  לחסכים לצוף. הסימפטומים זהים לחלוטין.
  • 2. מתי גברים אחרי לידה מתפקדים מעולה? כשאנחנו לא בסביבה, כשאנחנו מעצימות אותם ולא נכנסות להם כל היום למיקרו. אבל ממש למיקרו (ורובכן עכשיו יושבות וצוחקות) גברים רבים מקבלים את התחושה של "היא יודעת הכי טוב". אני עושה מה שהיא אומרת. זה מסרס וגורם להם להרגיש פחות מחוברים, זה חוזר אלינו כבומרנג. "מה, אתה לא יכול להחליט לבד?" נשים וגברים אחרי לידה מדווחים על חוויה של "לבד" בבית שלהם. מחקרים מראים כי השיא הוא כחצי שנה מלידת הילד. תינוק מפר את האיזון שיצרתם. צריך לכוון גם את הזוגיות למצב החדש. קחי בחשבון שגם הזוגי סובל. 
  • 3. נשים רבות בתסכולן אומרות משפטים כמו "אתה לא עוזר לי בבית" "אתה לא לוקח חלק כמו שהייתי רוצה שתקח"… "אני מרגישה לבד". אלה משפטים שלא תמיד מבהירים מה באמת הצורך שלנו: אז מה אני באמת רוצה? שתשאל באמת לשלומי אחרי שלא היית כל היום בבית, שתכין לי משהו קטן לאכול בלי שאבקש.  שלא אצטרך להגיד לך איך להכין לי קפה.
  • דברי את הרגשות שלך ולא רק את המשימות שהיית רוצה שיבצע. (תוריד, תביא, תקנה, תאסוף, תלביש)…
  • 4. המערכת הזוגית יודעת הרבה עליות אבל גם ירידה תלולה עם כל כניסה של ילד למשפחה. חלק מהתחושות האלה אפשר למתן בעזרת תקשורת בונה והקשבה… אנחנו במרכז באירוע הלידה אבל, אל תשכחי, יש כאן גם מישהו שחווה חוויה משנת-חיים ממש כמוך.

5. לסיכום, לא פשוט גם בצד השני, עד עכשיו היו להם 2-3 בוסים (אמא שלו, העבודה ואת…) עכשיו נוסף גם ילד. גם גברים אחרי לידה מרגישים שהם לא מספיקים כלום, חנוקים, (למרות שבעיניים שלך הוא "בחוץ" ועצמאי. גם הגברים שלנו צריכים "כיול מחדש", ממש כמונו.

כל האמור לעיל לא בא לומר שאת לא סובלת או מטולטלת, אלא שגם האבות, בני הזוג שלנו, גם הם עוברים תהליכים רגשיים שפעמים רבות, לא מקבלים מקום.

מוזמנות לפנות אלינו אם יש לך שאלות בנושא.

אם את בהריון תשמרי לך את הפוסט!

באהבה, מיכאלה והילה

 

קצת על הילה

בעשר שנים האחרונות הילה ניהלה פרויקטים ואופרציות גדולות, ניהלה תהליכים ואנשים להשגת מטרות ומשימות. הייטק, קוראים לזה, מן אישה פראקטית שכל בעיה מפרקת למשימות ורצה לבצע….

סיימה לימודי פוסט פארטום, דולה לאחר לידה. מלווה נשים ביום שלאחר הלידה ומ תמחה ביחסי אם-תינוק. למדה במכללת "ללדת" (כן, למדנו באותו מקום!) ויש לה שני תארים בתחומים שונים. לאחרונה סיימתה את לימודי עיבוד חווית לידה ככלי נוסף – בגישת BOT -Birth Oriented Thinking

היא רוקדת בזמנה החופשי, אבל התשוקה האמיתית שלה היא אחוות נשים, טיפול בנשים וגברים אחרי לידה, זיהוי מצבי דיכאון ודכדוך, סיוע בארגון הבית שלך כשהכל נראה כמו אחרי מלחמה ולהשיב, יחד איתך את הסדר על קנו.​

היא חובבת חיבורים בין נשים ותמיד נהנית לסייע. תוכלי למצוא מאמרים רבים בתחומים שבטח נוגעים ללבך גם בדף העסקי שלה בפייסבוק או בבלוג.

התכנים המופיעים בבלוג ״מאמא בר״ נועדו לספק מידע כללי ואינם מהווים עצה רפואית או חוות דעת מקצועית, ואינם תחליף להתייעצות עם איש מקצוע מוסמך על בסיס אישי ופרטני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

On Key

Related Posts

Scroll to Top

Menu