חלק מהאמהות המניקות (אך לא כולן) מטפטפות חלב אם בזמן שמניקות את התינוק בצד השני. בדרך כלל הטיפטופים מתרחשים בשבועות ובחודשי ההנקה הראשונים וחולפת בשלב מסוים. בשנים האחרונות נוצרו מוצרים שונים לעזור להתמודד ולאסוף את החלב מהטיפטופים. כוס טפטופים הוא אחד מהם אך לא היחיד.
מוצרים שאת לובשת בתוך החזייה
ראשית, ישנן רפידות הנקה שפשוט סופגות את טיפטופים כדי כתמים על הבגדים. רפידות הנקה נלבשות בתוך החזייה. ישנן רפידות הנקה רב פעמיות וחד פעמיות.
לאחר מכן, ישנם אספני חלב (ליידי באג לדוגמא) שמיועדות ללבוש גם בתוך החזייה, כמו רפידות הנקה. אלא שהן לא סופגות את החלב, הן שומרות אותו.
הבעיה בלבישת רפידות הנקה או כונכיות הנקה למשך פרק זמן ממושך היא שהן יוצרים סביבה רטובה, חמימה ומתקתקת. אידיאלי לריבוי חיידקים. פטריה היא זיהום שכיח המשפיע על אמהות מניקות ותינוקותיהן. זה יכול לגרום לכאבים בהנקה וממש מעצבן להיפטר ממנו. לכן מומלץ להחליף אותם לעתים קרובות ולפחות פעם ביום.
בנוסף, חשוב להיזהר עם כונכיות הנקה כי ממש קל לשפוך את החלב שבפנים.
עוד פריט חשוב הוא משך הזמן שהחלב נמצא בחוץ בטמפרטורת חדר. ייתכן שעד שאת מעבירה אותו מהכונכיה למקרר כבר עבר יותר מידי זמן ופחות מומלץ שהבייבי ישתה אותן. הוא עדיין מעולה לדברים אחרים כמו סבון, אמבטיה או קרם!
כוס טפטופים קלאסית
לאחרונה כוס טפטופים כמו האקה או בבל טרי הפך להיות מוצר פופולרי מאוד ואפילו "חובה" להרבה אמהות מניקות. הם משמשים רק בזמן הנקה, וזה בדרך כלל כאשר רוב טיפטופים מתרחשים. הם מחוברים לשד בזמן שהתינוק ניזון מהצד השני.
אספן חלב הסיליקון בסגנון האקאאה פופולרי בקרב אמהות מניקות אך לאנשי מקצוע רבים בהנקה יש רגשות מעורבים לגביו .
הדבר היפה בזה הוא שזה פשוט: אין צורך בהרכבה, ללא חשמל, סוללות וכו. זה גם מפתיע! יש נשים שמקבלות יותר חלב עם כוס טיפטופים שלהן מאשר עם משאבת חלב חשמלית ויקרה. הסיבה לכך היא שכוס טיפטופים מנצל את רפלקס שיחרור חלב הטבעי. כמו כן, החיבור עם באקום על הפטמה חזק מספיק כדי להוציא יותר מהחלב שמטפטף באופן טבעי מהשד.
יותר חלב נשמע נהדר. אך יש מקום לדאגה של אנשי מקצוע ההנקה:
– הוצאת חלב נוסף במהלך האכלה יכולה לפגוע בכמות החלב הזמינה לתינוק בעת החלפת שד. אם את מוציאה יותר מדי חלב מעבר למה שהביביי אוכל במהלך כל הנקה, זה עלול להאט את הצמיחה של הבייבי ו/או לגרום להיצע יתר של חלב.
– חלב שנשאב באופן פאסיבי מכיל תכולת שומן נמוכה. בנקים רבים של חלב אפילו לא יקבלו את זה כתרומות. המשמעות היא שאולי התינוק לא יקבל מבפיק שומן כאשר הוא שותה אותם.
– כוס טיפטופים מתחברות לשד באמצעות קונוס, בדומה למשאבות חלב רגילות. עיצוב זה מאמץ את אזור הפטמה/ עטרה הרגישה ויכול לגרום לאי נוחות, במיוחד אם ההתאמה אינה נכונה.
הכוסית האדיבה לעמות כוס טפטופים רגילה
הכוסית האדיבה (KindestCup באנגלית) ממש דומה לכוס טפטופים רגילה אך עם הבדלים חשובים.
היא לא דומה למשאבת חלב רגילה. העיצוב ללא קונוס והפתיחה הרחבה גורמים לה להתחבר לאזור רחב של רקמת השד, לא רק לפטמה.
יתרונות של חלוקת הבאקום:
- החיבור בטוח ומרגיש עדין. לכן, ניתן להשתמש ב- kindestCup בכל תנוחת הנקה.
- הבאקום פרושה על פני שטח רחב של רקמת השד, כך שפחות חלב נשאב מהפטמה. הכוסית האדיבה אוסף את החלב שהיה דולף באופן טבעי ולא הרבה יותר. המשמעות היא שהתינוק מקבל ארוחה מלאה ברגע שאת מחליפה שד. הרעיון כאן הוא להאכיל את התינוק, לא את המקפיא ולשמור על אספקת חלב בריאה התואמת את צרכי התינוק שלך.
וכמובן, הכוסית האדיבה ייחודית מכיוון שהיא יכולה לשמש גם לסחיטה ביד. זה אומר שאת יכולה להשתמש בה כדי לאסוף חלב כשאת רחוקה מהתינוק. לבסוף, אתה יכול גם להשתמש ב- kindestCup כדי להאכיל את התינוק.
מסכנות
- תבחרי את הכוס טפטופים שהכי מתאים מה לך או לא, אחד הדברים המגניבים של הההנקה היא רק את והתינוק חיוניים.
- שימי לב שתכולת שומן נמוכה נותרה בעיה עם חלב שנאסף באופן פסיבי, אפילו עם סוג הכי טוב של אספן חלב. אני ממליצה להגביר את תכולת השומן של חלב דולף על ידי ערבוב של חלב שהופץ ביד לפני אחסנו.
- לא מומלץ להשתמש בכוס טפטופים בכל ארוחה או לתת לתינוק חלב מכוס טפטופים בלבד
מוזמנות לפנות אלי אם יש לך שאלות בנושא.
אם את בהריון תשמרי לך את הפוסט!
באהבה, מיכאלה
פוסטים נוספים של מאמא בר:
- גזים אצל תינוקות: הסיוט של כל הורה ואיך להתמודד איתה
- למה כל אמא שואבת חייבת חזיית שאיבה וכיצד לבחור
- משאבת חלב ידנית או חשמלית – מה עדיף ומתי