לאכול אחרי לידה לא תמיד במקום הנכון בסדר העדיפויות של אמא חדשה. כאמא טרייה ממש קל לדלג ארוחות, לאכול מה שזמין ולא להשקיע בתזונה שלך, כי למי יש זמן לזה?
אך התזונה שלך לא משפיע רק עלייך, אלה גם על הבייבי שלך.
אם את אוכלת בריא יותר, תרגישי יותר טוב, יהיה לך יותר כוח ואם את מניקה השומן של החלב שלך יהיה עשיר יותר.
כדי שתוכלי לשמור על התזונה שלך גם כאשר אין לך זמן, גייסתי את ליאת המקסימה שהכינה מתכון מושלם למאפינס קלים, טעימים, מזינים ולא פחות חשוב- אפשר לאכול אותם ביד אחד בזמן ההנקה!
קצת על הרכיבים של המאפינס והשפעתם על הנקה
שיבולת שועל
מכילה סיבים, ברזל, ומגנזיום.על פי דיווחים אנקדוטליים, שיבולת שועל היא אחד המזונות הטובים ביותר להגברת יצור חלב.
חמאת בוטנים
מחקר קנדי חשוב התומך בהנקה כמניעה אלרגיה לבוטנים מצא שההפחתה הטובה ביותר לסיכוי אלרגיה לבוטנים התרחשה כאשר האם המניקה צרכה בוטנים בזמן הנקה ונתנה מוצר בוטנים לתינוק שלה לפני גיל 12 חודשים.
שמן קוקוס
שומנים בריאים הם מרכיב מרכזי בחלב אם וחיוניים לייצור הורמונים, המסייעים בוויסות ייצור החלב. תזונה עשירה בחומצות שומן חיוניות תייצר גם חלב אם שומני ומזין יותר, ולכן אומגה 3 ושמן קוקוס צריכים להיות חלק יומי בתזונה של האם המניקה.
ביצים
ביצים הן מזון אידיאלי עבור אמהות מניקות ומוממלץ לאכול אחרי לידה לכל אמא. מלבד היותם עשירים בחלבון, הם מכילים מגוון רחב של רכיבים תזונתיים, שרבים מהם חשובים במיוחד עבורך ועבור תינוקך, כולל חומצות שומן אומגה 3 ארוכות שרשרת, ויטמין D, יוד, סלניום, כולין.
סירופ מייפל
סירופ מייפל טהור לא רק עשיר בנוגדי חמצון, אלא כל כף מציעה חומרים מזינים כמו ריבופלבין, אבץ, מגנזיום, סידן ואשלגן.
הגיע הזמן למתכון למשהו לאכול אחרי לידה
מאפינס חמאת אגוזים/בוטנים ללא קמח
מכינים 12 מאפינס
מרכיבים רטובים
- 1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית חלקה או כל חמאת אגוזים אחרת
- 1/3 כוס סירופ מייפל
- 1/4 כוס שמן קוקוס (או שמן אבוקדו)
- 2 ביצים
מרכיבים יבשים
- 1 כוס שיבולת שועל מגולגלת
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
תוספות
1/2 כוס שוקולד צ'יפס, אוכמניות או אגוזים קצוצים לבחירה
אופן הכנה
1. בקערה גדולה מערבבים את החומריםהרטובים יחד עד לקבלת תערובת חלקה והטמעה מלאה.
2. בקערת נוספת, טורפים יחד את החומרים היבשים.
3. מאחדים בין חומרים יבשים לחומרים רטובים.
4. מוסיפים כל התוספות ומערבבים לאיחוד.
5. מעבירים לתבנית מאפינס מרופדת ואופים 18-20 דקות.
6. מקררים בתבנית מאפינס במשך 5 דקות ולאחר מכן מעבירים לרשת עד לבישול מלא.
שומרים בכלי אטום למשך 3-4 ימים או במקפיא עד חודשיים.
עכשיו שאת יודעת מה לאכול אחרי הלידה לכי תבקשי שיכינו לך ותלכי לנוח.
אם תרצי עוד מתכונים כאלו תספרי לנו בתגובות!
ליאת ומיכאלה
קצת על ליאת
היי! אני ליאת, אישתו לעקיבא ואמא לדניאלה (4), מאיה (3) וטלי (6 שבועות).
הבלוג שלי Fresh Sabra הוא המדריך של העולים לשוק אוכל הבריא כאן בישראל. יש גם שלל מתכונים טעימים ובריאים!
אחרי שנולדו לי שתי הבנות הראשונות שלי, 3 תארים ושלל עבודות שמעולם לא אהבתי החלטתי שהגיע הזמן לחזור ללימודים ולעשות שינוי קריירה לעולם שתמיד אהבתי: תזונה!
תמיד הייתי פריקית בריאות, התעסקתי בעולם הכושר (אני גם מדריכת יוגה ומאמנת אישית למרות שאני לא עובדת בזה).. זו התשוקה האמיתית שלי. חיכיתי לקריירה הזאת ועכשיו היא מחכה לי.
שנת הלימודים האחרונה שלי בהמתנה כדי שאוכל להיות קצת בבית עם טלי המתוקה שלי. אך על הבלוג אני לא מוותרת!
ולאחרונה הפכתי למטפלת תזונתית מוסמכת (NTP) ומתכננת להשתמש בו בשילוב עם תואר הדיאטנית שלי כדי לעזור לנשים לפני הריון ואחרי לידה.
במיוחד כשמדובר באיזון הורמונים דרך מזון ואורח חיים. תמיד כאן כדי לענות על שאלות הנוגעות לאוכל, מתכונים ותזונה.
התכנים המופיעים בבלוג ״מאמא בר״ נועדו לספק מידע כללי ואינם מהווים עצה רפואית או חוות דעת מקצועית, ואינם תחליף להתייעצות עם איש מקצוע מוסמך על בסיס אישי ופרטני.