משלוח חינם בהזמנות מעל 250 ש״ח

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
שביתת הנקה

שביתת הנקה: עזרה! הבייבי לא מוכן לינוק פתאום

כאשר תינוקות מפסיקים לינוק בפתאומיות, זו שביתת הנקה – לא גמילה. תינוקות ממעטים לגמול את עצמם לפני 18-24 חודשים, וגמילה עצמית כמעט אף פעם לא פתאומית.

האם תינוק ייונק בזמן שינה או כשהוא רק מתעורר? זה בדרך כלל אחד הזמנים הטובים ביותר לנסות. את יכולה גם לנסות להניק בשכיבה או תוך כדי הליכה. 

כל עוד התינוק אינו יונק בתדירות גבוהה כמו קודם אני ממליצה לך להוציא חלב מהשד כדי לשמור על יצור חלב ​​שלך ולהפחית את הסיכון לצינורות סתומים ודלקת בשד.

גורמים לשביתת הנקה

הסיבות השכיחות לשביתת הנקה כוללות:

  1. כאב או אי נוחות. בקיעת שיניים, פטריה או כאבי גרון עלולים לגרום לכאבים בפה בזמן הנקה.
    דלקת אוזניים עלולה לגרום לכאבים בזמן יניקה או שכיבה על צד אחד.
    פציעה או כאב מחיסון עלולים לגרום לאי נוחות בתנוחת הנקה מסוימת.
  2. מחלה. צינון עלול להקשות על תינוקך לנשום במהלך ההנקה.
  3. לחץ או הסחת דעת. גירוי יתר, דחיית האכלות או פרידה ארוכה ממך עלולים לגרום לבכי ולקושי בהנקה.
  4. תגובה חזקה ממך לנשיכה במהלך ההנקה עשויה להשפיע באותה צורה. 
  5. ריחות או טעמים יוצאי דופן. שינויים בריח שלך עקב סבון, בושם, קרם או דאודורנט חדשים עלולים לגרום לתינוק שלך לאבד עניין בהנקה. שינויים בטעם של חלב אם – המופעלים על ידי האוכל שאת אוכלת, תרופות, מחזור או כניסה להריון שוב – יכולים גם הם לעורר שביתת הנקה.
  6. ייצור חלב מופחת. מתן תוספות או שימוש רב מדי במוצץ עלולים להפחית את אספקת החלב שלך.

לפני שמתחילות

ודאי שאין בעיה פיזית הגורמת לתינוק להתנגד להנקה. ממליצה לשאול את עצמך את הדברים הבאים:

  • האם לתינוק יש פציעת לידה או מצב אחר שהופך את המיקום להנקה לכאוב? 
  • האם לתינוק יש בעיות נשימה בזמן הנקה או תיאום יניקה ובליעה? 
  • האם לתינוק יש רפלקס גאג יתר הגורם לאי נוחות בהנקה? 
  • האם לתינוק יש ריפלוקס חמור שגורם להאכלה כואבת? 
  • האם לתינוק יש כאב גרון עקב יניקה או התערבויות רפואיות אחרות? 

אלו רק חלק מהדברים שעלולים להפריע להנקה.

אם ענית כן לאחד או יותר מהשאךות האלו ממליצה לך להתייעוץ קודם כל עם רופא ולאחר מכאן עם יועצת הנקה שתוכל להפנות אוצך לנשי מקצוע רלוונטיות בכל תחום: פיזיוטרפיה, התפתחות הילד כו'.

לפעמים תינוק יסרב באגרסיביות לשד ללא סיבה ברורה – תינוק זה יתנגד לעתים קרובות להיות בידיים, ועלול להגיע לגירוי יתר בקלות. ניתן להעביר את התינוקות הללו להנקה, אך יש לעשות זאת בעדינות רבה כדי שהתינוק ירגיש בנוח להיות ליד השד.

לשכנע, לא להכריח

כאשר הבייבי בשביתת הנקה, המטרה שלך היא להחזיר את התינוק אל השד. אל תנסי להכריח את התינוק שלך לינוק. הנקה בכוח לשד אינה עובדת, מלחיצה את התינוק ועלולה לגרום לתינוק לאנטי לשד. כ

כל שהתינוק ישתפר בהנקה ויוכל לקבל יותר חלב באמצעות הנקה, הוא ילמד לסמוך על כך שההנקה עובדת ותהיה לו יותר סבלנות בזמן ההנקה.

טיפים כדי לשכנע את התינוק לינוק בזמן שביתת הנקה

  1. לבשי בגדים המאפשרים גישה נוחה מאוד לשדיים. התינוק עלול להיות מאוד חסר סבלנות בזמן שלוקח לאמא להרים את החולצה ולשחרר את החזייה. בלו, אם אפשר, במקום חמים המאפשר לאמא ולתינוק להיות עירומים מהמותניים ומעלה.
  2. הרבה מגע עור לעור יכול לעזור לתינוקך לינוק טוב יותר ואף לעלות במשקל מהר יותר. שמרי את התינוק שלך צמוד אליך כמה שיותר, ותני לו הרבה הזדמנויות לינוק (גם אם הוא לא מתחבר בסוף). תתחילי לעשות מגע עור לעור איתו, תחילה כשהוא ישנוני, מיד לאחר האכלת תוספת מבקבוק או כוס. כך לתינוק יש את ההזדמנות לישון ולהתעורר בשמחה, עור לעור בחזה של אמא, ואמא נמצאת שם כדי לתפוס את רמזי הרעב המוקדמים ביותר. אם התינוק זז לכיוון השד ואז נרדם לפני שאפילו פתח את הפה, או לאחר שני מציצות, אז אלו צעדים חיוביים, לא כישלונות.
  3. תציעי את השד לעתים קרובות. 
  4. נסי להניק במקום האהוב על התינוק ובתנוחה האהובה עליו
  5. זמן ליצרתיות! תציעי לו את השד באמבטיה, תוך כדי הליכה, בשכיבה, עם התינוק זקוף, התינוק שטוח על הגב, בשנתו, בדיוק כשהוא מתעורר, בכל פעם שהתינוק נראה כאילו הוא עשוי להתעניין, או כל דרך אחרת שתוכל לחשוב עליה, כלומר בכל זמן ובכל מקום.
  6. הימנעי ללחוץ על התינוק לינוק. הציעי בצורה סתמית במיוחד ותעשי כאילו שלא אכפת לך אם הוא יסרב (קל יותר לומר מאשר לעשות, אבל תשתדלי לא להראות שום תסכול – המטרה שלך היא להימנע מלהלחיץ את התינוק). 
  7. אין להחזיק את ראשו של התינוק או לדחוף אותו כלפיי השד. אם התינוק מושך את השד, אז אל תנסי לגרום לו לחזור אל השד באותו זמן – פשוט נסי שוב מאוחר יותר. אם התינוק נראה מתוסכל מהצעת השד שלך, הורדי את הלחץ ופשוט הפכי את השד לזמין (הרבה עור לעור!) מבלי להציע. 
  8. תני שליטה לתינוק שלך, כך שהתינוק יחליט אם ומתי לינוק ומתי להפסיק לינוק .
  9. תשני ליד התינוק שלך. אם התינוק ישן איתך, תקבל יותר מגע עור לעור, בנוסף לתינוק יש יותר גישה לשד (ראי מידע זה על שינה משותפת בטוחה). אם התינוק אינו באותה מיטה, שימי את המיטה של ​​התינוק ליד המיטה שלך או באותו החדר כדי שתוכלי לתפוס את רמזי האכלה מוקדמים, להניק בקלות יותר בלילה, ולישון יותר.
  10. מגני פטמות מסיליקון יכולים להיות יעילים לפעמים להחזיר התינוק לשד. שוחחי עם יועצת ההנקה שלך על השימוש בכלי זה.
  11. הנקות הרגעה בדרך כלל באות לפני הנקות הזנה. הציעי את השד "בשביל הכייף" בכל פעם שאת רואה סיכוי – בסוף ההאכלה כשהתינוק לא רעב, כשהתינוק הולך לישון או רק מתעורר, כשהתינוק ישן, ובכל פעם שהוא צריך לנחם.

תזכרי שאת עובדת כדי לפתות את תינוקך לינוק. שוב, תשדלי, לא להכריח!

טכניקות "תגמול מיידי" כדי להתגבר על שביתת הנקה

עבור יניובורן שאינו נצמד לשד או תינוק גדול יותר שלא רוצה לחכות עד שהחלב מתחיל לזרום, נסה את הטכניקות הבאות שעוזרות ללמד (או ללמד מחדש) את תינוקך שהנקה היא דרך לקבל חלב:

  • לסחוט ידנית או לשאוב עד השחררור  של החלב, רגע לפני שאת מנסה להניק את התינוק, כך שהתינוק יקבל "פרס" מיידי על ההיצמדות. 
  • אם את משתמש במגן פטמה למעבר להנקה, נסי למלא את קצה המגן בחלב אם סחוט לפני שאת שמה את המגן, כך שהתינוק יקבל קצת חלב ברגע שהוא נצמד.
  • טפטפי חלב אם (אם יש לך) או תמ"ל על קצה הפטמה בזמן שהתינוק נצמד (השתמשי בטפטפת או בבקבוק). את יכולה להמשיך את זה בזמן שאת מניקה: פשוט לטפטף חלב לכיוון מרכז השפה העליונה של התינוק.
  • אם התינוק מתחיל להניק אך מפסיק לינוק ברגע שזרימת החלב מואטת, לחיצת על השד יכולה להאיץ את זרימת החלב. 

מוזמנות לפנות אלי אם יש לך שאלות בנושא שביתת הנקה.

אם את בהריון תשמרי לך את הפוסט!

באהבה, מיכאלה

2 מחשבות על “שביתת הנקה: עזרה! הבייבי לא מוכן לינוק פתאום”

  1. היי,

    תודה רבה לך על המאמר המעשיר במידע.
    ביום שישי האחרון, התינוקת שלי, שהיא בת 7.5 חודשים, נשכה אותי בזמן הנקה וצעקתי מכאב (לא עליה), אבל ישר ראיתי איך היא נבהלת.
    מאז היא בשביתת הנקה, ואני מתוסכלת מזה מאוד.
    התחלתי לעשות איתה מקלחות משותפות, והרבה מגע עור-לעור, אך אני לא רואה שיפור.
    בנוסף, אני שואבת ונאלצת לתת לה את החלב השאוב בבקבוק, ויש לי חשש שהיא תפתח העדפת בקבוק (יש לציין שהיא שותה חלב שאוב מבקבוק בגן, אבל מהרגע שהיא חוזרת מהגן היא על הנקה מלאה + מוצקים. לפחות כך היה עד לשביתת הנקה).

    אני ממש אשמח לקבל ממך טיפים נוספים, מה לעשות כדי לשמר את כמויות החלב וגם כדי לעודד אותה לינוק ולא להירתע מהיניקה, בגלל התגובה שלי לנשיכה.

    1. היי מהממת, אכן מצב קשה אך נפוץ שלרוב עובר עם הזמן. מכיוון שהיא אוכלת מוצקים וחלב שאוב בגן וגם אחרי הגן היא אוכלת מוצקים ממליצה לך לא לתת חלב שאוב בזמן שאתן ביחד ורק להציעה הנקה ומוצקים. יתכן שיקח לה עוד קצת זמן אבל זה נשמע שאת עושה את כל הדברים הנכונים. בברכה, מיכאלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

On Key

Related Posts

Scroll to Top

Menu