אם את מנסה להרגיל את התינוק שלך לשתות מבקבוק והוא מסרב בתוקף, את לא לבד. זו בעיה נפוצה שאמהות רבות מתמודדות איתה, במיוחד כשמגיע הזמן לחזור לעבודה או לשלב האכלה מבקבוק בשגרת היום-יום. תינוקות שרגילים להנקה לעיתים מתנגדים למעבר לבקבוק, אך עם גישה נכונה וסבלנות אפשר להתגבר על הקושי.
חשוב לי להדגיש שתינוק שסירב לקחת בקבוק פעם אחת הוא לא סרבן בקבוקים אלה כנרא לא יודע איך לשתות מבקבוק או לא רצה לאכול באותו רגע.
לפני שאת בכלל ממשיכה לקרוא את הפוסט, תקפידי להציע לבייבי בקבוק פעם ביום בעקביות לפחות להמשך שבוע שלם.
1. זמן נכון להתחיל להציע בקבוק
מומלץ להתחיל להציע בקבוק כשההנקה מבוססת היטב, בדרך כלל אחרי6 שבועות מהלידה. התחלה מוקדמת מדי עלולה לבלבל את התינוק, ומצד שני, התחלה מאוחרת מדי עלולה להפוך את המעבר לקשה יותר. נסי להכניס את הבקבוק לשגרה לפני שאת מתכננת היעדרות ממושכת, כך שיהיה מספיק זמן להתרגל.
2. בחירת בקבוק ופטמה מתאימים
לא כל בקבוק או פטמה יתאימו לתינוק שלך, ויש תינוקות שיתקשו לשתות אם לא ימצאו את הבקבוק שמתאים להם. חפשי בקבוקים שמדמים את צורת השד ועם פטמות שמגיעות בזרימה איטית, כך שהחוויה תהיה דומה יותר להנקה. לפעמים ייקח כמה ניסיונות עד שתמצאי את הבקבוק המועדף על התינוק שלך.
3. מישהו אחר נותן את הבקבוק
תינוקות רבים מסרבים לבקבוק כאשר האמא היא זו שנותנת אותו, כי הם מזהים את הריח שלה ומעדיפים לינוק ממנה ישירות. במקרה כזה, כדאי שמישהו אחר, כמו בן הזוג, סבתא או מטפלת, ייתן את הבקבוק, כשהאמא לא נמצאת בחדר.
4. נסי תנוחות שונות
לתנוחה שבה את מחזיקה את התינוק יכולה להיות השפעה על הנכונות שלו לשתות מבקבוק. תינוק שרגיל להנקה עשוי להיות רגיש לתנוחות המוכרות הקשורות להנקה. נסי להחזיק את התינוק בתנוחה אחרת בזמן ההאכלה מבקבוק, אולי בצורה זקופה יותר או כשהוא יושב עלייך.
5. שילוב הדרגתי של הבקבוק בשגרה
במקום להפסיק להניק בבת אחת ולעבור ישר לבקבוק, נסי לשלב את הבקבוק בהדרגה בשגרה של התינוק. לדוגמה, התחילי עם ארוחה אחת ביום מהבקבוק, ולאט לאט הגדילי את השימוש בו. גישה זו מאפשרת לתינוק להתרגל לשינויים בלי לחץ.
6. ניסיון בשעות רגועות
נסי להציע את הבקבוק כשהתינוק רגוע ולא רעב מדי. תינוק רעב יכול להיות חסר סבלנות ולכן עלול לסרב לבקבוק, בעוד שתינוק רגוע עשוי להיות פתוח יותר לנסות משהו חדש. התחילי עם כמות קטנה בבקבוק כדי להוריד את הלחץ משני הצדדים.
7. שינוי בטמפרטורת החלב
יתכן שהבייבי שלך לא סרבן בקבוקים אלה לא אוהב את הטמרטורה ספרציפית שהוא קיבל בקבוק. תינוקות שונים מגיבים אחרת לטמפרטורות שונות של חלב. חלקם יעדיפו חלב בטמפרטורה קרובה לגוף (כמו בזמן הנקה), בעוד אחרים יעדיפו חלב קר או חם מעט יותר. נסי לשחק עם טמפרטורת החלב כדי למצוא את הטמפרטורה שהכי מתאימה לתינוק שלך.
8. חלב מופשר
יש תינוקות שלא כל כך אוהבים חלב מופשר למרות שהם לא סרבני בקבוקים. אם ניסית לתת לבייבי שלך חלב אם מופשר והוא לא רצה לקחת, תנסי להביא לו חלב אם טרי. לא להיכנס לפאנקיה, את לא צריכה לזרוק את המאגר של חלב אם כבר בנית! אם הבייבי זרם עם חלב טרי (שממש הרגע יצא משד) כנראה שהבקבוק אינו הבעיה. תנסי לשים אם החלב במקרר ליום ורק אז לתת אותו לבייבי. שוב זרם? אחלה! עכשיו תקפיאי ותפשירי אותו רק אחרי יום. ככה תוכלי למצוא את הנקודה בה החלב כבר לא טעימה עבורו.
9. מעבר בין חלב אם לתמ"ל
חלב אם ותמ"ל הם שני דברים שונים לגמרי! אז לא פלא שתינוק רגיל לחלב אם לא ירצה לשתות תמ"ל. אז אם הבייבי שלך זורם עם חלב אם מבקבוק אבל אין מצב שישתה תמ"ל את יכולה להתחיל מלערבב ביניהם.
כדי לעשות זאת, את חייבת (כן, חייבת. זה קריטי ויותר ולעשות אחרת יכול להיות מסוכן לבייבי שלך) להכין את התמ"ל לפי ההוראות של היצרן. רק אחרי שהוא מוכן, תערבבי אותו עם חלב אם. תתחילי מכמות גדולה של חלב אם וכמות קטנה של תמ"ל ולאט לאט תהפכי את היחס.
10. סבלנות והתמדה
המעבר מבקבוק יכול להיות תהליך הדרגתי שדורש הרבה סבלנות. חשוב לא להילחץ אם התינוק לא מקבל את הבקבוק מיד – כל תינוק מתקדם בקצב שלו. המשיכי לנסות באווירה חיובית, והימנעי מלחץ או כעס, שכן תינוקות מרגישים את המתח ויכולים להגיב בהתאם.
זכרי, לכל תינוק יש את הקצב שלו, והמעבר לבקבוק עלול לקחת זמן. בעזרת התמדה וגמישות תמצאי את הדרך שמתאימה לתינוק שלך, ותוכלי לשלב את הבקבוק בשגרת ההאכלה בצורה חלקה יותר.
ניסיתי את כל הדברים הכתובים בפוסט והבייבי עדיין סרבן בקבוקים?
לא נוראה. האמת שבקבוקים הם ממש לא חובה. אפילו עם הבייבי יכנס למשפחתון ולא תוכלי להניק אותו בהמשך כמה שעות יש אופציות אחרות:
- אם הבייבי מעל גיל חצי שנה יתכן שהוא יכול לאכול מוצקים בלבד בזמן שאתם לא ביחד ולהמשיך לינוק כשהוא יתך.
- אפילו אם הוא תינוק קטן יותר יש דרכים אחרים לשתות חלב אם כמו כפית, כוס פתוחה או צינורית הנקה.
אני כאן לכל שאלה.
אם את בהריון תשמרי לך את הפוסט!
באהבה, מיכאלה