משלוח חינם בהזמנות מעל 250 ש״ח

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
הפסקת הנקה

הפסקת הנקה: כדאי או עדיף להימנע?

רוב הבעיות שגרמו להפסקת ההנקה ניתן היה למנוע או לטפל. אמהות רבות מפסיקות להניק בגלל בעיה כלשהי ומאמינות שפשוט יחזרו להניק מחדש לאחר שהבעיה תסתדר. אבל הפסקת הנקה אפילו לכמה ימים עלולה לגרום לקשיים גדולים לחזור להנקה.

הפסקת הנקה כי את לא מייצרת מספיק חלב

יש אנשים, רופאים ביניהם, שחושבים שעדיף לא לתת חלב אם בכלל מאשר לתת קצת חלב אם. זאת בשל הרושם המוטעה כי הנקה היא בהכרח כואבת או מעייפת, או "מוציאה יותר מדי מהאם".
זה פשוט לא נכון, או ליתר דיוק, זה לא אמור להיות נכון. ההנקה צריכה להיות קלה, ללא כאבים, לא מעייפת ומהנה לאם ולתינוק. הסיבה שהנקה לא תמיד מתאימה לתמונה ה"אידיאלית "הזו נובעת מסיבות רבות, כולל התערבויות במהלך הלידה והלידה, במיוחד הכמויות הגדולות של נוזלים תוך ורידי שהאם מקבלת וכן התערבויות רבות אחרות.
כמו כן, לאחר הלידה, אמהות ותינוקות כפופים לכללים בנוגע לירידה במשקל שלגביהם אין הוכחות טובות.
יתר על כן, חוסר ההכשרה של צוות בית החולים והרופאים בכל הנוגע להנקה, מביא לעיתים קרובות להכנסת בקבוקים ותמ"ל כאשר אין צורך בכך, ופגיעה באמון שלך בהנקה וגורמת לך להאמין שאת לא מייצרת מספיק חלב.

הנקה כואבת לכן אני לא מניקה יותר

ההנקה לא צריכה לכאוב. ניתן למנוע כאבי פטמות וכאבי שד. אם הם מתרחשים, ניתן לטפל בהם לעתים קרובות, במיוחד אם את מקבלת עזרה מקצועית מההתחלה (אם אפשר בהריון אז בכלל מושלם!).
הרבה נשים חושבות ש"זה נורמלי שההנקה כואבת, ובסופו של דבר הכאב יפסק". אך חשיבה זו גורמת לכך שאמהות סובלות ללא צורך במשך שבועות ולעתים קרובות אמהות מפסיקות להניק.
כמו בכל בעיות ההנקה, ככל שתקבלי עזרה טובה לפני לפטמות והשדיים כאובים כך קל יותר לתקן את הבעיה.

אמרו לך שהבייבי חייב תמ"ל בימים הראשונים אחרי הלידה

הסיבות הכי נפוצות להמלצת תמ"ל בימים הראשונים הן:
רמת סוכר נמוכה בדם
תינוק סובל מצהבת
ירידה של 10% במשקל ה

שימוש בבקבוקים, במיוחד בימים הראשונים, עלול לגרום לכך שהתינוק לא ייצמד לשד בהמשך, או שההנקה לא תתבסס. גם אם אכן יש צורך בהשלמה, יש דרכים שונים לתת אותה לתינוק כגון: צינורית על השד, כוס פתוח, טיפות של קולוסטרום על השד ע"י האספן, כפית ועוד.

התינוק לא נצמד לשד אז עושה הפסקת הנקה קצרה

הבעיה העיקרית כאשר הבייבי לא מצליח להיצמד לשד זה הלחץ של האמא והסביבה. ברוב המקרים שהתינוק לא נצמד לשד לא באמת נדרשת התערבות, אלה סבלנות ולהמשיך להציע.
לעתים קרובות כאשר התינוק אינו נצמד, ניתן להאכיל אותו בכוס או בכף עד שהוא מסכים להתחבר לשד.
לפעמים, כאשר כמות החלב גדל בסביבות היום השלישי או הרביעי, התינוק יצליח להתחבר לשד יותר בקלות, במיוחד אם לאם תהיה עזרה טובה.
לעתים קרובות מדי התינוק אינו נצמד בגלל מתן בקבוקים ישר אחרי הלידה להתמודדות עם רמת סוכר בדם או דברים אחרים.
ההתערבות המיותרת נוספת והנפוצה ביותר כאשר התינוק אינו נצמד היא להמליץ ​​על מגן פטמה. אך עבור רוב האמהות, כל מה שמגן הפטמה הוא לתת את הרושם שהבעיה תוקנה, כאשר בטווח הארוך, ואפילו לטווח הקצר, התוצאה עבור רוב האמהות היא ירידה באספקת החלב, והכנסה לאחר מכן של בקבוקים ושאיבות.

שימוש בפטמות סיליקון כדי לא לעשות הפסקת הנקה

שימוש במגני פטמות הרבה פעמים הוא שגוי.
לפעמים ממליצים פטמות סיליקון כדי לפטור את הבעיות הבאות:
כאבי פטמות
כאבים בשד
התינוק לא נצמד

בהרבה מקרים הבעיות הללו ניתנות לפתרון שונה וטוב יותר ללא שימוש במגן הפטמה. פטמת סיליקון יכולה לפתור את הבעיה באופן מידי אך היא גם עלולה לגרום לבעיות וסיבוכים בהמשך כגן ירידה בכמות החלב, המון המון שאיבות וקשה להפסיק להשתמש בהן.
לכן, ההמלצה שלי היא תמיד לנסות לפתור את הבעיות בדרכים אחרים ורק לאחר מכן אם עדיין יש צורך להשתמש בפטמת סיליקון.

נוטלת תרופות אסורות בהנקה לכן חייבת להפסיק

בעצם, נדיר שאמא חייבת להפסיק להניק בשביל תרופות שהיא חייבת ליטול, אם את חושבת שאת צריכה ליטול משהו שמונעה ממך להניק או ככה אמרו לך. תדרי איתי או עם מרכז טרטולוגי.

מחלות אצל האם שגורמות להפסקת הנקה

לאמהות עם זיהום לפעמים אומרים שאסור להן להניק כי הן עלולות להעביר את הזיהום לתינוק. למעשה, בדיוק ההפך קורה. ההגנה הטובה ביותר לתינוק מפני חולי ברוב המכריע של המקרים היא המשך הנקה.

צהבת תינוקות להפסיק להניק כדי שתעבור

אמרו לך שלבייבי שלך יש "צהבת חלב אם"? סביר להניח שמה שיש לו זה צהבת אי חלב אם! הבייבי לא מקבל מספיק חלב אם ולכן לא מצליח לצאת מהצהבת במהירות. ההמלצה הנכונה במקרים כאלו היא לעזור לתינוק לקבל יותר חלב אם, לא להפסיק להניק.

ויש עוד שלל סיבות, החל מהאבסורדיות למגוחכות, שבגינן אומרים לאמהות שהן חייבות להפסיק להניק. או להפסיק את ההנקה לתקופות שונות ואומרים ש"את יכולה פשוט להתחיל מחדש" לאחר "ההפסקה". אבל, זה פשוט לא נכון שהאם והתינוק יכולים פשוט לחזור להניק כפי שהיה. לאחר הפסקת הנקה אפילו לכמה ימים והחלפת האכלת התינוק בבקבוקים, יכול להיות קשה מאוד לחזור להניק כפי שהיה. גם אם האמה משתמשת בחלב שלה בבקבוק. הבעיה היא לא כל כך מה יש בבקבוק, אלא הבקבוק עצמו.

אם הפסקת להניק מסיבות כאלו או אחרות, ואת רוצה לחזור להניק, תקראי את הפוסט על חזרה להנקה.

מתבסס על Relactation – IBC

מוזמנות לפנות אלי אם יש לך שאלות בנושא.

אם את בהריון תשמרי לך את הפוסט!

באהבה, מיכאלה

3 מחשבות על “הפסקת הנקה: כדאי או עדיף להימנע?”

  1. פינגבאק: רפידות הנקה: 13 שימושים דרכים למחזר - Mama Bear

  2. פינגבאק: לחזור להניק אחרי הפסקה, זה אפשרי! - Mama Bear

  3. פינגבאק: כאבים בפטמות: האם הנקה כואבת? - Mama Bear

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

On Key

Related Posts

Scroll to Top

Menu